Motosraz Wims 2004 – poprvé škaredě



Letošní ročník je za námi a popravdě řečeno bylo to všechno o fous. Už před začátkem motosrazu provázeli pořádající XVII. Motorizovaný oddíl problémy, které vyvrcholily změnou termínu a v posledním měsíci i neshodami s místní radnicí atd. Samotný motosraz byl hlavně ovlivněn nepřízní počasí, i když můžeme být rádi, že nepršelo, ale kosa byla pořádná. Změny v programu nenastali a tak už pátek byl parádní. Kabát revival, Krucipusk a panková legenda EE! obstarali pro zúčasněné parádní představení. Pak se zbývalo jen občerstvit nějakým tvrdým alkoholem a honem do spacáků přečkat zimu, která spíše připomínala listopadovou noc. Sobota, tak to už byla klasika. Dopolední soutěže se z plánovaných dvou zkrátily jen na jízdu zručnosti, za to však z hojnou účastí. Kdo by se nechtěl po ránu nasnídat a zároveň předvést svoje jezdecké umění. A pak to přišlo. Neplánovaná exhibice našeho Řezni, kterou vyprovokoval svoji sázkou Jarda Šíma ze Supermota. Řezňa si střihl deset koleček bez držení na okruhu a sázka byla jeho. Laťka byla nasazena vysoko a odjíždělo se na vyjížďku. To se už ale začala připravovat exhibice na Karlově náměstí. Mirek Lisý lehce potrénoval a pak od dvou hodin začal předvádět své kousky. Jak už to bývá, tak na náměstí se přišlo podívat tři tisícovky motorkářů a místních. Mirek olíbal jednu motorkářu, vyzkoušel nervy jejího kluka při ustřelování balónku mezi nohama a vrhl se na svůj přívěs. Musím uznat, že za ty roky co se tu exhibice dělají, tak to byla největší show, co tady byla.
A okolo půl čtvrté opět rychle do areálu. Program zde zahájil pokračováním své exhibice Mirek Lisý. Pak už následovali střídavě kapely a soutěže. Vše bylo v klasickém duchu. Soutěže bazén, silový trojboj, o nejhezčí motorku doplňovali skupiny na hlavním podiu. Večer pak přinesl parádní představení kapel Cirkus mrodry ublues a Dukla Vozovna.
Tak jak je u nás zvykem, na miss mokré tričko bylo nabyto. Holky na tomhle místě ukazujeme vždycky a proto letos foto exkluzivní poroty.


Následovala dvě erotická vystoupení a skupina Pekelníci a to už byl závěr. O neděli se nemá cenu rozepisovat, protože to je samá práce, starosti a navíc i návrat do reality, prostě ani náš motosraz netrvá věčně. Jak jsem u na začátku předeslal, letos to bylo všechno nějaký divný. Proto naše největší snaha pro příští ročník, bude návrat k našemu původnímu termínu. Jestli to bude v Třebíči v Poušově nebo někdy jinde ukáže čas a postoj Třebíčské radnice. Každopádně děkujeme všem co u nás byli za účast a hodně pohodovejch kiláků ve zbytku letošního léta.

17. motorizovaný oddíl